Chenin

 

Chenin

KORAD Chess Player Chenin Noir sphI
Australian Shepherd
2002-11-12–2012-09-03

Meriter:
KORAD 209 poäng (+2)
genomförd MH med skott 1
L-testad och skottfast
godkänt anlagsprov för bevakning
godkänd lägre klass spår
tävlad lydnadsklass 3
CK på utställning

Chenin är ett resultat från flera års letande efter en perfekt brukshund. Efter besök och samtal till olika uppfödare och aussieägare hamnade jag till slut hos kennel Chess Player. För mig är det kontakten människa-hund, livsglädjen och den där glimten i ögat som gör aussien till vad den är. Därför kom Chenin in i mitt liv. Pappa ville absolut inte ha en hund till. Tre är tre för mycket menade han. När jag trots protester kom hem med den lilla parven var hon så liten att pappa först inte såg henne när hon likt en filmscen klev in mellan hans fötter. När han sen upptäckte henne smälte han direkt. Vem gör inte det? Det är ett privilegium att få vakna med Chenin varje dag. Hittills har Chenin uppfyllt mina höga förväntningar. Chenin är en högt tempererad hund med mycket egen vilja och attityd. Hon är energisk, självsäker, målmedveten, orädd och tillgiven. Dessutom har hon en hög dos av arbetskapacitet, nyfikenhet, uppmärksamhet och social kamplust. Detta tillsammans med hennes stora föremålsintresse gör henne till den kanonhund hon är. Oavsett vilken uppgift hon tar sig an så går hon verkligen in för den och ger sig inte i första taget. På temperamentsskalan så ligger Chenin något högt, hon är mycket livlig och reagerar väldigt snabbt på minsta retning. Chenin har inget till övers för kontakt med nya hundar, hon har en stor integritet och vill inte ha någon hund inne i sitt närrevir (känd eller okänd). Vad gäller människor älskar hon att vara i centrum, få allas uppmärksamhet, bjuda på skratt och leka leka leka. Hon är definitivt övertygad om att världen kretsar kring henne och är ganska hård vilket innebär att hon inte lagrar så många negativa minnesbilder. Anledningen till hennes gedigna självförtroende är att jag talar om för henne att hon är min drömhund, varje dag. Jag kunde inte önska mig en bättre hund att få umgås med dagligen.

Chenin har lärt mig mer än någon annan hund. När hon gick bort lämnade hon ett enormt hålrum i mitt hjärta. Hon tog så oerhört mycket plats att andan verkligen gick ur när hon inte längre fanns. Det var hon och jag mot världen!

Från 4 års ålder hade Chenin problem i sin rörelseapparat. Det började med ett korsband som gick av i vallhagen och slutade med en rygg som till slut akut påverkade väsentliga organ. Däremellan genomgick Chenin tre olika typer av operationer av korsbandet (med facit i hand valde veterinärexperter fel metod på min typ av aktiva hund innan vi hamnade hos Lennart Sjöström på Strömsholm) och en operation av ryggen. Lägg på smärtstillande och specialfoder dagligen i nästan 6 år så är det givet att vi hade en tuff tid tillsammans där jag ständigt hade en klump i magen för nya skov och ovisshet om hur länge jag skulle få behålla henne.

pappa1Pappa

LPI LPII SUCH SBCH Mr Binks Maine Man.
Assar har gjort ett godkänt karaktärsprov och ett godkänt mentaltest för korning efter 4 års ålder. Han blev tvåa på DM i sök 2003.

Mamma

Tjh Korad LPII LPIII SLCH SVCH SUCH Mericas Chess Player.mamma1
Chessie erhöll vandringspris i lydnad inom Lilla Edet Bk 1998 och 1999. Hon blev trea på DM i lydnad 2002 och erhöll guldmärke (10 första pris i elitklass) i lydnad 2003. Chessie blev klubbmästare i bevakning 1999 och i agility 2000. Chessie är stamtik och har haft fyra valpkullar på kennel Chess Player.

Syskon

KORAD SBCH LPII SUCH Chess Player Aramon ”Azzie”
Korad 174 p. MH-beskriven. Svensk brukschampion i spår. HD/AD/ögon ua.
Azzie har haft en valpkull hos Kennel Chess Player våren 2008. Avliden.

KORAD Chess Player Monastrell ”Cherie”
Korad 205 p. MH-beskriven. Tävlat Lkl 1 och agility. Ck på utställning. HD/AD/ögon ua. Avliden.

Chess Player Pardina ”Dina”
MH-beskriven. Bor i Norge. Tävlat motsvarigheten till Lkl 1 och agility. HD/AD/ögon ua. Avliden.

Chess Player Colombard ”Kålle”
Utställd. Ej MH-beskriven. HD/AD/ögon ua. Avliden.

Chess Player Negro Amaro sphI ”Maro”
MH-beskriven. Godkänd lägre spår. 1:a pris i Lkl 1. Ck på utställning. HD/AD/ögon ua. Avliden.

Chess Player Shiraz ”Rasmus”
MH-beskriven. Avliden.

© Copyright - Chenin.se - By Kreationsbyrån.se