Metallicavalpar födda 12 juli 2012

KORAD LPII Kreivi’s Legend Doc Holliday

 • STDd, STDs
 • Uppflyttad högre spår
 • 2 förstapris lydnadsklass 3
 • MH med 1 på skott
 • Korad med 469 p
 • Excellent på utställning

Doc är en social och självsäker kille. Han är en lekfull och levnadsglad clown som alltid bjuder på ett leende. Doc arbetar fint såväl i spår som lydnad. Han är ett galet energiknippe som inte ger sig i första taget. Oavsett hur exalterad han blir är han alltid tyst och koncentrerad i arbete. I vallningen är han självsäker och orädd samtidigt som han har ett stort hjärta för djuren. Han är mångsidig och använder en hel del eye.

Alla Docs kullsyskon är korade (Misty 470 p, Freja 379 p, Billy 362 p). Docs mamma Raffa är korad med 227 p (gamla korningen) och har ett förstapris i lkl 3. Hon har en kull sedan innan med 10 valpar – alla med skottfasta MH, 4 korade (517 p, 457 p, 455 p och 429 p) och tävlade inom olika discipliner på olika nivåer. Docs pappa Robby är korad med 217 p (gamla korningen) och är godkänd högre spår. Han har en kull sedan innan med 8 valpar – alla med skottfasta MH, 2 korade (493 p och 476 p) och flertalet tävlade i elitspår, elitlydnad och högre sök.

KORAD LPI LPII LPIII Crofter Holding’s Dusty

 • STDd, OTDs, STDc, OTDd 1 leg
 • Godkänd högre spår
 • MH med 1 på skott
 • Korad med 470 p
 • Excellent på utställning

Choice är en balanserad och skärpt tjej med mycket vilja att vara till lags. Hon är lyhörd och förig vilket gör henne enkel att leva med. Choice är stabil i såväl träning som på tävling och gör det som förväntas av henne oavsett nya platser och förare. Hon är koncentrerad och inte speciellt störningskänslig. Choice är väldigt matglad och kan gå över lik för en godbit. Hon har ett öppet gripande och bra fasthållande. Hon använder mycket kamplust och skärpa i sin lek vilket även återspeglar hennes attityd i träningen. Hon har stor intigritet och lyssnar inte på personer som hon inte har en stark relation med. Hon backar inte.

I vallningen är Choice mångsidig. På ankor och lätta får går hon fint med små rörelser och en del eye. Med tuffare får och kor är hon orädd och pushig. Choice har en stor känsla för detaljer. Hon gillar att studera småfåglar och myror och reagerar snabbt på rörelser i allmänhet.

7 av 8 kullsyskon har genomfört MH (varav en har gjort motsvarande i Tyskland). Samtliga är skottfasta. Några är tävlade inom vallning och agility samt högre klasser i lydnad och spår. Mamma Lava har ytterligare en valpkull som är jämnårig med Choices valpkull. Lava är en förstklassig vallhund med en graciös vallningsstil. Hon är en riktig mattjuv och har en rejäl portion kamplust. Samtliga i kullen är balanserade med jämna skottfasta MH. Pappa Naishe som bor i USA är en stabil vallhund från de välkända Pincie Creek-linjerna.

 

Den 14 juli 2015 föddes 10 valpar (3 röda tikar, 2 red merletikar, 2 röda hanar och 3 red merlehanar).

Hane: KORAD 382 p LPI RLD N CHAPPLELINE SOME KIND OF MONSTER
E: KORAD 469 p LPII STDsd Kreivi’s Legend Doc Holliday uppfl högre spår, tävlar elitlydnad
U: KORAD 470 p LPI LPII LPIII OFTDs OTDsd STDc Crofter Holding’s Dusty gk högre spår, tävlar elitlydnad
Ink är från första kullen på Chappleline. Han är en balanserad, trygg och koncentrerad hund med fötterna på jorden. Ink är en riktig glädjespridare till hund. Man behöver inte vara många minuter med honom för att vilja stoppa honom i fickan och ta med honom hem. Han gillar allt och alla, är riktigt genomsnäll och ställer aldrig till problem. En av Inks styrkor, liksom hans syskons, är hans förighet. Han är lyhörd och vill gärna vara till lags vilket gör honom till en lättsam och pålitlig hund som är bra på att läsa kroppsspråk, försöker förstå innebörden av ord och litar helt på sin förare. Hans samarbetsvilja och förutseende gör att han ofta väljer bort retningar själv för att göra rätt mot sin ägare. Bakom Ink finns utöver hans föräldrar ett flertal välmeriterade aussies som tävlar elit inom olika discipliner. Som exempel kan nämnas Inks mormors far Noah (GK VALLH PR KORAD TJH WTCH NORDUCH Diamond Bluff Cowboy Classic) som med sina styrkor som vallhund visar hur komplett en arbetande aussie kan vara. Inks kusin är Lyxa (KORAD SE LCh SE BCh SE SpCh LPI LPII LPIII MiVinna’s Auralux) som inte bara erhållit otåliga cert i spår men också tävlat SM i lydnad 2014, är första aussien som tävlat både SM i spår och SM i lydnad 2015 samt tävlat SM i spår 2016 och 2017.
Tik: SE VCH LPI TILLYHILLS POISON IVY
E: KORAD 402 p SLCH LPI LPII LPIII Real Sugar Inter uppfl elit spår, uppfl högre sök
U: Mr Binks Dallas Dhu

Vilja är en balanserad och stabil tik som är trygg i sig själv och har tassarna på jorden. Hon är snäll mot såväl hundar som folk och visar mycket sällan någon som helst skärpa. Vilja är förig och lättsam vilket gör henne lätt att leva med. Hon är pålitlig och ställer aldrig till besvär. Koppel används i princip aldrig av den som promenerar med Vilja. På Viljas sida finns pappa Lotuz (KORAD 402 p SLCH Real Sugar Inter sphIII skhI) vars syster Tijah (KORAD 481 p GK VALLH PR TJH LPI LPII LPIII SUCH Real Sugar Celtic sphII skhII) var stamtik för Sugerwinds kennel med många framstående tävlingshundar som varit med och konkurrerat om platser på bruks-SM samt tävlat högre nivåer på vallhundstävlingar. Viljas farfar är Minos (KORAD LPII SUCH Windedos Master Mind sphII), en hane som imponerade med sin utstrålning, självsäkerhet och totala kontroll. Hans föräldrar Micke (The Mad Hatter of Imagineer) och Tam (Fairoaks Amaretto) importerades från USA och blev några av stamhundarna hos Windedos kennel, vilken är känd för att leverera bruksaussies av kvalité. De var hundar som satte avtryck och efter att ha träffat dem var valet av ras givet för min del.

Kombinationen Ink och Vilja är oerhört spännande eftersom den förenar en mängd bra aussies från arbetslinjer. Förhoppningen om kullen är att det ska ge trygga individer som visar stor samarbetsvilja, vilket är A och O hos en vallhund. Förighet är inget som mäts i större utsträckning på MH och MT utan där mäts i större mån andra viktiga egenskaper som en bra brukshund bör ha. Även om Ink och Vilja är milda och lättsamma hundar att leva med bör man vara medveten om att det, på gott och ont, finns mer tyngd vad gäller skärpa, vakt och jakt hos bakomliggande individer.

 

Chappleline Aim For The Stars

Aim bor med Alicia Sandström i Skellefteå som tidigare tävlat elitlydnad med sin aussietik från Nordic Lake.

Älskvärda tokiga lilla Aim avled tyvärr plötsligt endast 1 år gammal pga misstänkt hjärtfel (Dilaterad Cardiomyopati, DCM).

www.aliciasandstrom.weebly.com

Chappleline The Winner Takes It All

Winnie bor med Stina Liljegren och Anders i Sala tillsammans med aussien Chase från Blue Wingfire. Stina har tidigare tävlat bruks, lydnad och freestyle med sina tollare och kelpie.

Wnnie är uppflyttad till lägre klass, har ett förstapris i lydnadsklass 1 och ett förstapris i LD klass 1. HD/AD ua.

www.dansamedhundar.wordpress.com

RLD N Chappleline Joy To The World

Ronja bor med Ingela Lee och hennes två flat coated retriever-hanar i Nacka. Ingela har tidigare tävlat elitspår och elitlydnad med sin aussietik från Zathenas.

Ronja är uppflyttad till lägre klass, har ett andrapris i lydnadsklass 2, har kvalificerade resultat i rallylydnad F och godkänt doftprov i nosework klass 1. HD/AD ua.

Chappleline My Way Or The Highway

Holli bor med Therese Selberg i Boden tillsammans med aussien Lizz från Sunsilks och dobermannen Mila. Therese tävlar spår, lydnad och agility med sina hundar.

Holli har två förstapris i lydnadsklass 1 och ett förstapris i lydnadsklass 2. HD/AD ua.

Kramgoa galna lilla Holli avled tyvärr plötsligt endast 4 år gammal pga misstänkt hjärtfel (Dilaterad Cardiomyopati, DCM).

Chappleline Key To Success

Chillie bor med Madeleine Carlström i Jönköping tillsammans med mittelspitzen Ixie. Madeleine har tidigare haft schäfer och tervuerens och tävlat bruks, lydnad och agility.

Chillie har två uppflyttningspoäng från startklassen i lydnad. Godkänd doftprov klass 1 i nosework. Chillie är godkänd brandriskhund.

HD/AD ua.

LD2 RLD N RLD F RLD A SE RallyCh Chappleline Excellence As Attitude

Ecco bor med Marita Schröder i Nyköping tillsammans med sin farbror Fire (Chappleline Fight Fire With Fire), aussien Tipi (SE VCH LPI LPII LPIII RLD N Crofter Holding’s Wig Wam) tollaren Tilda och ett gäng spelsautackor. I hushållet har tidigare funnits ett antal tollare och schäfer.

Ecco har förstapris i lydnadsklass 1. LD2. Godkänt anlagsprov i viltspår. Godkänt doftprov i Nosework. RLD N, RLD F och RLD A. Rallylydnadschampionat. HD/AD ua.

www.schroders.moonfruit.com

Chappleline Practice Makes Perfect

Tristan bor med Linnea Sjödin i Norrköping tillsammans med kelpien Tea som Linnea tävlar i bruks, lydnad och räddning.

HD ua/AD 1.

SPHI SPHII SPHIII LPI RLD N RLD F RLD A RLD M SE RallyCH Chappleline Expect A Masterpiece

Exo bor med Veronica Hubner och familj i Sollentuna utanför Stockholm tillsammans med labben Hobbe. Veronica har tidigare tävlat högrespår, elitlydnad, nosework och rally.

Exo är godkänd i elit klass spår, har tre förstapris i lydnadsklass 1 (gamla), uppflyttad från startklass till lydnadsklass 1 (nya), förstapris i lydnadsklass 1 (nya) och har rallylydnadschampionat. I rallylydnad blev Exo tvåa på aussie-SM 2015 och 2018, etta på aussie-SM 2019, kvalificerade till SM 2018, 2019 och 2020, årets rallylydnadsaussie 2018 och plac 6 på SBK:s lista över årets rallylydnadshund 2018. HD C/AD ua.

Chappleline Nothing’s Impossible

Poss bor med Inger Bruske i Ljusdal. Inger har tidigare tävlat bruks och lydnad med bordercollie och kelpie.

Poss har godkänt doftprov i Nosework. HD/AD ua.

Poss finns tyvärr inte längre med oss.

Chappleline Fit For Fight

Vile bor med Angelica Angerståhl och Micke Nilsson i Norrtälje tillsammans med pappa Ink (KORAD LPI RLD N Chappleline Some Kind Of Monster) och bordercollien Bowie. Angelica tävlar lydnad och rally med sina hundar.

HD/AD ua.

www.vallhundsliv.se

© Copyright - Chenin.se - By Kreationsbyrån.se