Choice


Choice

KORAD SphII LPI LPII LPIII SE VCH SE RallyCh RLD N RLD F RLD A RLD M Crofter Holding’s Dusty BH OFTDs ATDd ATDs STDc
Australian Shepherd
2008-12-04

Meriter:
KORAD 470 poäng
MH-beskriven skott 1
OFTDs, ATDd, ATDs, STDc – vallning
SphII, uppflyttad elit klass spår
Godkänt anlagsprov och 3x 1:a pris öppenklass viltspår
SE VCH
Godkänt behörighetsprov (BH) för IPO
LPI, LPII, LPIII, 3:e pris elitklass lydnad
RLD N (86 poäng, 87 poäng och 99 poäng)
RLD F (93 poäng, 82 poäng och 97 poäng)
RLD A (80 poäng, 79 poäng och 86 poäng)
RLD M (97 poäng, 92 poäng och 92 poäng)
SE RallyCh (94 poäng, 92 poäng och 92 poäng)
Godkänt doftprov NW klass 1 och klass 2, 2 diplom i TSM NW1
HD/ED/ögon ua

Choice är en liten prinsessa från mycket spännande arbetslinjer. Hon var både oerhört efterlängtad och samtidigt inte alls eftersom jag hade fullt upp med en livlig uppmärksamhetskrävande men skadad Chenin. Sent om sider blev det i alla fall bestämt att alla andra skulle skonas och den svarta lilla gangsterflickan fick flytta in till oss.

Choice är både mycket och lite, hård och mjuk, svart och vit, på och av. Hon är oförutsägbar och chockar oss ofta eftersom hon kan verka så harmlös. Som så många andra aussies är hon full av egenheter såsom att rulla sig i mattan på mornarna medan hon ger ifrån sig ett konstigt läte, klippa luft med munnen och morra högljutt när hon är glad eller helt enkelt lägga huvudet i knät och vifta uppfordrande på svansen. Hon älskar att simma men blöter inte tassarna i onödan annars. Hon står pipande och omedgörlig på bakbenen i kopplet när hon ser något djur men släpper jag henne stannar hon hos mig bara jag ber henne eller vänder när man säger till. Hon har förmodligen varit en katt i sitt tidigare liv eftersom hon tvättar sig mycket noga. Hon fastnar gärna på detaljerar såsom att plåga små insekter och tvekar inte på att ta getingar trots att hon blir stucken om och om igen. Hon kan inte skojbråka utan tar leken ofta på för stort allvar vilket innebär att blodvite lätt uppstår om man inte har en leksak mellan tänderna och skinnet. Hon äter mycket och gärna inklusive sådant man gärna vill att de ska vara utan. Hon hälsar helst med morr och bett i näsan på folk hon känner, medan främlingar bemöts med värdighet. Hon har en stor integritet, både vad gäller henne själv och hemmet men är samtidigt oerhört kelig med alla. Choice ber inte om klappar, hon kräver klappar.

Choice är en självständig dam som gör det som faller henne in. Om hon är riktigt trött kryper hon ner under sängen och kommer inte ut oavsett om jag lämnar hemmet. Vidare är hon väldigt lugn och balanserad till sin natur i vardagen och lägger istället all energi på träningen. Hon genomförde sitt MH med en nästan dryg attityd under vissa moment. Vad gäller jakt och lek gav hon järnet och för spökena backade hon inte en millimeter. Choice är orädd men också ganska ointresserad, det innebär att hon sällan använder nyfikenhet till att lösa saker eftersom hon ofta inte tycker det finns något att lösa. På MH gick hon direkt fram på allt men ser egentligen mest nonchalant ut. Choice är väldigt förig vilket gör henne till en otroligt lättsam hund att leva med. Hon föddes lydig, vilket jag påminns om när jag märker att jag gett ett kommando jag inte ens är medveten om. Liksom många aussies binder hon starka band till sin familj och i synnerhet sin matte.

Pappa

WTCH Mridge Plainsman ”Naishe”
e. Pincie Creek High Plains Drifter STDs
u. Misty Ridge Midnight Phantom ATDcd OTDs

Mamma

KORAD WTCH Crofter Holding’s Thumble Weed ”Lava”
e. TJH(r) GK VHP KORAD NORDUCH WTCH Diamond Bluff Cowboy Classic
u. Crofter Holding’s Downtown Suzie Hoppkl 3/Agilitykl 3 CERT, lydnadsklass 3, uppflyttad lägre klass spår

Syskon

Crofter Holding’s Mercy ”Mercy”
MH-beskriven, skott 1. Ett leg STDc, HD/AD/ögon ua. Exporterad till Australien och har där två valpkullar under prefixet Flatout (som tidigare i Sverige hette Diamond Bluff).

LP1 LP2 LP3 SLCH SphIII RLD N Crofter Holding’s Caliber ”Caliber”
MH-beskriven, skott 1. ATDds OTDc ATDc 1 leg. Godkänd elit klass spår. LPI, LPII, LPIII, Svensk lydnadschampion. CERT agilityklass 3. 2 CERT hoppklass 3. HD/AD/ögon ua

Crofter Holding’s Gambler ”Milton”
MH-beskriven, skott 1. HD/AD/ögon ua. Avliden.

Crofter Holding’s Rambler ”Ramsey”
MH-beskriven, skott 1. OTDc STDs STDd HD/AD/ögon ua

Crofter Holding’s Rifle ”Riffe”
MH-beskriven, skott 1. 2 pinnar agilityklass 2. 2 pinnar hoppklass 2. HD/AD/ögon ua

BH/VT OB1 Crofter Holding’s Roper ”Roper”
Exporterad till Tyskland. Genomfört motsvarighet till MH och är skottfast. Uppflyttad från lydnadsklass ”Beginner”. HD/AD/ögon ua

Crofter Holding’s Henry ”Harry”
Avliden.

© Copyright - Chenin.se - By Kreationsbyrån.se